• O Akustiki Pirman

    Vsak organizator dogodka si želi, da bi prireditev uspela. Brez dobrega ozvočenja, varnega odra in primerne svetlobe še tako dobri izvajalci in še tako eminentni nastopajoči izgubijo na vrednosti. Zato Akustika Pirman na prireditvah poskrbi, da se odlična akustika in skladna luč združita na primernem odru.

Kako se je začelo?

Obstajajo ljudje, ki od nekdaj vedo, s čim se bodo ukvarjali v življenju. Morda se tega še ni zavedal mali pobalin, ki je na vejo drevesa pred domačo hišo na Turjaku obesil majhen zvočnik in preverjal, do kod se sliši zvok… Morda se tega tudi ni zavedal najstnik, ki je srednjo elektro šolo izbral zato, ker je želel narediti ojačevalec za svojo harmoniko … Zagotovo pa se je tega zavedel mladi mož, ki je po tem, ko je izdelal za dober tovornjak zvočnikov in ojačevalcev, zapustil staro službo in ustanovil podjetje. Tako se je rodila Akustika Pirman.

Ko zveni

Nadpovprečne stvari nastanejo tedaj, kadar je delo opravljeno s srcem. Za Akustiko Pirman velja, da se ozvočenja in osvetljevanja lotevamo s predanostjo. Zaljubljeni smo v zvoke, a ne v katerekoli. Zvok mora biti kakovosten. Ni dovolj, da se samo dobro sliši. Mora zveneti! Ta značilen Pirmanov zven že več kot 20 let prepoznavajo mnogi naročniki in glasbeni izvajalci, ki se redno vračajo k nam. Pravijo, da zato, ker so lahko brez skrbi, če za ozvočenje skrbi Akustika Pirman.

Kako delamo?

Optimalen zvok na prireditvi je odvisen od številnih dejavnikov: velikosti prireditvenega prostora, števila obiskovalcev, vrste predvajanih zvokov (govor) ali zvrsti glasbe… To pa še ni vse: da bi zagotovili kvalitetno storitev, svoje naročnike povprašamo tudi o tem, kaj pričakujejo od nas, kakšen je dostop do prireditvenega prostora, kako je z virom energije, kakšen bo program prireditve… Prvi preizkus opreme poteka že v domačem skladišču, nato se z vsakim glasbenikom posebej opravi tonska vaja, če je le mogoče pa tudi tehnična vaja z govorci. Ne bodite preveč presenečeni, če vas bomo vprašali tudi to, kako visok je govorec. To je le dokaz, da nič ne prepuščamo naključju in da se na vsak dogodek temeljito pripravimo. Prav zato ste lahko prepričani, da bo med prireditvijo vse teklo tako, kot je treba.

Dogodki, kjer nas lahko srečate

Vrsta referenc je dolga, saj smo v mnogih letih svojega delovanja ozvočili in osvetlili številne prireditve. Od govora nekdanjega predsednika ZDA, Billa Clintona na Kongresnem trgu v Ljubljani, do mnogih odmevnih glasbenih koncertov in množičnih športnih prireditev. Še vedno pa so nam najbolj pri srcu koncerti narodno zabavne glasbe, po katerih smo tudi najbolj prepoznavni.

Potrebuteje ozvočenje, osvetlitev in/ali postavitev konstrukcije za vašo prireditev?

Pokličite na 041/621-348 ali pišite na mail akustika@pirman.si in skupaj bomo našli pravo rešitev.